Electronica

Instructiuni de utilizare a acumulatorilor cu Plumb

Deconectati acumulatorul de la echipamentul pe care il alimenteaza inainte de depozitare pentru a evita descarcarea peste limita sau deteriorarea. Acumulatorul trebuie depozitat in spatii uscate si racoroase pentru a reduce descarcarea si a evita coroziunea terminalelor.

Acumulatorii se vor descarca in timpul depozitarii si este necesara reincarcarea lor inainte de utilizare pentru recuperarea capacitatii optime. Chiar daca nu folositi acumulatorul, la o perioada de 2 luni trebuie reincarcat. Timpul de incarcare trebuie sa fie de 10-12 ore.

Nu plasati acumulatorul langa surse de caldura, in caz contrar temperatura acumulatorului va creste si va scurta timpul de viata a acestuia. Temperatura optima este de 20℃.

Evitati sa folositi mai multi acumulatori (in serie/paralel) de capacitati si branduri diferite.

Acumulatorul trebuie reincarcat imediat dupa folosire. Daca acumulatorul este depozitat fara a fi fost incarcat, se poate deteriora si devine mai dificil de incarcat datorita cresterii rezistentei interne.

Temperatura operationala este cuprinsa intre -15℃ si 50℃, dar pentru a extinde viata de functionare se recomanda sa se utilizeze la temperaturi cuprinse intre 20℃ – 25℃.

Nu descarcati complet acumulatorul la utilizare!

Durata de viata a acumulatorilor este intre 2-5 ani.

Nu ii aruncati in natura sau la pubele! Acumulatorii se duc doar la punctele de colectare!

 

 

Related posts